Menu

Zupy:

  • Rosół z kury
  • Flaki
  • Żurek
  • Strogonow
  • Forszmak
  • Barszcz + pasztecik
  • Barszcz + krokiet
  • Zupa krem z grzankami

Dania drugie:

  • Ziemniaki z wody
  • Ziemniaki zapiekane
  • Frytki
  • Kotlet schabowy
  • Kotlet z kieszonką
  • Kotlet de”volaille
  • Kotlet z żółtym serem
  • Befsztyk z cebulą
  • Filet drobiowy
  • Filet faszerowany pieczarkami
  • Zrazy

Dania gorące:

  • Ryba po grecku
  • Ryba z sosem słodko-kwaśnym
  • Bigos
  • Udka z pieczarkami
  • Udka płonące
  • Karkówka + warzywa z wody
  • Karkówka + kluski śląskie
  • Szaszłyki
  • Żeberka duszone
  • Gołąbki
  • Pieczeń z sosem
  • Pieczarki faszerowane
  • Skrzydełka w miodzie
  • Golonki w piwie

Przekąski:

  • Śledzie w oleju
  • Śledzie po cygańsku
  • Śledzie po japońsku
  • Śledzie rolmoposy
  • Jaja faszerowane
  • Jaja w szynce na sałatce
  • Jaja w sosie tatarskim
  • Schab w galarecie
  • Galantyna w galarecie
  • Galantyna pieczona
  • Galaretki drobiowe
  • Warzywa z wody

Przystawki:

  • Sałatka jarzynowa
  • Sałatka wiosenna
  • Sałatka wyśmienita (z fasolą b/cz)
  • Sałatka z tuńczykiem
  • Sałatka pyszna ( z ryżem długoź.)
  • Sałatka z kurczakiem i ananasem
  • Sałatka grecka + ser feta
  • Sos czosnkowy
  • Sos słodko - kwaśny
  • Papryka marynowana
  • Pieczarki marynowane
  • Ogórki konserwowe
  • Pomidory i ogórki świeże

Napoje:

gazowane :

  • fanta lub mirinda
  • coca-cola lub pepsi
  • spraite lub 7up
  • woda mineralna gazowana i niegazowana

niegazowane :

  • Wiśniowo-jabłkowy
  • Porzeczkowy
  • Winogronowy
  • Pomarańczowy
  • Jabłkowy
  • Jabłkowo- miętowy
  • Soki

Napoje gorące:

  • Kawa
  • Kawa capuccino
  • Herbata

Alkohol, ciasta, owoce :

Alkohol oraz szampan jest w zakresie klienta,

Owoce - są w zakresie klienta,

Ciasta - są w zakresie klienta,

Stół wiejski - jest organizowany na życzenie klienta – wyroby własne.